2015. március 1., vasárnap

Olvasmányaim 2015 februárjában

Sziasztok!

Hál 'istennek (naptárilag) már magunk mögött hagytuk a tél utolsó hónapját is, úgyhogy érkezem a szokásos hó végi összegző poszttal. Azt látni fogjátok, hogy sok időm nem volt, se nem olvastam, se nem írtam sokat, de ígérem, bepótolom, és a héten már hozom Rácz-Stefán Tibor Fogadj el! c. könyvének értékelését is, aztán majd valamikor a VIII. Henrik is sorra kerül. De addig is, íme, a februári olvasmánylistám:

2015. február

  • A. O. Esther: Gombnyomásra 2. (recenziós)
  • Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
  • Margaret George: VIII. Henrik önéletrajza
  • Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai
Aminek nagyon örülök, hogy az elolvasott könyveim fele ebben a hónapban is magyar volt, ezzel együtt idén már 6 hazai könyvet sikerült elolvasnom, ami nagyon jó arány az előző évihez képest.
Egy előnye viszont van a kevés olvasott könyvnek: nem kellett túl sokáig gondolkoznom, hogy melyik legyen a hónap könyve! :) Bár azért okozott egy kis fejtörést, mert nehéz összehasonlítani egy fantasy-disztópiát egy történelmi regénnyel... :D

A hónap(om) könyve:

Mérföldekkel jobb az első résznél, pedig már az is tetszett. A szereplők imádnivalóak, a fordulatok teljesen váratlanok (és van is belőle néhány), ezen felül pedig komolyabb témákat is elővesz, amikről azt gondolom, érdemes beszélni.

A hónap(om) csalódása

Ebben az esetben viszonylag sokáig gondolkoztam, mert Rácz-Stefán Tibor és Nicholas Sparks nyilván két teljesen más kategória. Míg az utóbbi egy tapasztalt és befutott szerző világszerte, Tibinek a Fogadj el! az első könyve, így természetesen vannak hibái. A szereplők reakciói sokszor teljesen valószerűtlenek, a karakterek maguk néha kicsit (szerény véleményem szerint) eltúlzottak, ugyanakkor Tibi regényén érződik, hogy okkal íródott, és valós, aktuális üzenete van. És a Szerelmünk lapjai? Hát, azon ritka esetek egyikre, amikor jobb a film, mint a könyv. A sztori sablonos, igazából alig történik benne valami. Egyszerűen unalmas volt. Én sokkal többre számítottam Sparks-tól, úgyhogy ezt a címet most ő nyerte meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése