2017. május 15., hétfő

BORÍTÓLELEPLEZÉS | Cselenyák Imre: Áldott az a bölcső - Arany János életregénye

Sziasztok!

Biztosan ti is tudjátok, hogy idén ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. Ő az egyik kedvenc költőm, az iskolai kötelezőkről szóló bejegyzésemben el is árasztottalak benneteket egy halom idézettel tőle, úgyhogy nagyon megörültem ma délelőtt, amikor meghívtak a borítóleleplezésre. Nem csak azért, mert részt vehetek benne- már az is fantasztikus, hogy megjelenik ez a könyv, nagyon kíváncsi vagyok rá!
Szerintem a borító is gyönyörű lett, nézzétek csak:



Fülszöveg

Egy hűvös, márciusi napon beteges kisfiú születik Nagyszalontán. Senki sem hisz abban, hogy megéri a reggelt, és senki sem gondolná, hogy hazája egyik legnagyszerűbb költője válik majd belőle.

Vajon ki ez a különleges fiú?

Milyen vágyak űzték, milyen célok felé indult?

Mindenki tanul Arany Jánosról, de ismerjük az embert, aki az ikon mögött rejlik?

Hinnénk, hogy lázadó volt? Félbehagyta a Debreceni Kollégiumot, és vándorszínésznek állt. Önmagát kereste, sok művészeti ágat kipróbált, de a költészetet sokáig nem becsülte. Vajon mi vitte rá, hogy mégis írjon?

Hogy találkozott a nagyszájú Petőfivel?

Szenvedélyesen kereste lelki társát, a nőt, akit szerethet, és aki megérti őt. De vajon megtalálta az igazit?
Ez a kötet nem a megközelíthetetlen, nagy bajuszú panoptikumi alakról mesél, hanem az érző fiatal férfiről, aki megannyi nehézség és bizonytalanság után válik a nemzet aranyává.

A szerzőről

Cselenyák Imre 1957-ben született. Író, zenész, dalszövegíró, librettószerző, az Írószövetség, valamint a Történelmiregény-írók Társaságának tagja. Több mint harminc mű szerzője. Történelmi, korfestő regényei Jean-Pierre Montcassen néven jelennek meg.
Számos irodalmi esten, zenés rendezvényen szerepel mind az országban, mind a határon túli magyarlakta területeken.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése